Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-06-07 10:37:00

Tekerés, családi túra, verseny, halazás, borozás

Bringafesztivál a Balatonon

Idén is Balatonfüred rendezik a Balaton Bike Festet, amely a nyári vízparti programkínálat egyik kiemelkedő eseményének ígérkezik. Csodás táj, bringa, bor. Mi kell még?

Idén június 22-26. között rendezik a balatonfüredi Balaton Bike Fest elnevezésű biciklis fesztivált. A szervezők négy szakágban versenyeztetik a népeket, így az érdeklődők a G-híd Triál, Monster Energy Dirt, X2S Tereptriatlon, Right Guard XCE számokra nevezhetnek. Persze a fesztivál nem csak a versenyzőkről szól, a békésen karikázó családoknak különböző nehézségű túrákon nyílik majd lehetőségük a Balaton-felvidék legszebb övezetében a kerekezésre.

Idén ráadásul egy különleges túrával bővül a lista. Az Ultrabalaton futóverseny és a Balaton Bike Fest szervezői úgy döntöttek, hogy erejük egyesítésével közösen hoznak létre egy eleddig nem létező eseményt, az Ultrabalaton Bringatúrát. Ez hangsúlyosan nem verseny, hanem teljesítménytúra lesz. A három napos fesztivál központját Tihanyban a Belső-tó partjára telepítik, a különböző kategóriák viadaljaira a helyszínen is lehet nevezni. Az amatőrök mellett a profik is tekerni fognak: a Freeride Mountainbike World Tour 21 európai és észak amerikai állomásból álló versenysorozatának 8. versenyét rendezik a Balaton Bike Festen.

A tekerésben elnyűtt testek aztán a méltán híres balatonfüredi szőlősgazdák és halászok „termékbemutatóján” regenerálódhatnak: a bringások a Tagore sétányra álmodott, és a neve alapján sokat sejtető „Balatoni Hal- és Bor ünnepén” zárhatják a napot.

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.