Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Életmód
2011-06-01 22:08:00

Szent Péter előtt hosszú sor áll

A netező csajok is keresik a kapcsolatot Istennel

Saját születésnapi buliján esett ki az ablakon, és azonnal szörnyethalt egy amerikai modell, adta hírül a Velvet. Vajon érdemes-e érte imádkozni, teszik fel a kérdést a cikk alatt kommentelők.

LaShawna Threatt barátnőjével, Ciara Williamsszel szombat hajnalban kiesett egy atlantai hotelszoba ablakán. Tíz emeletet zuhantak, Threatt fennakadt egy napfénytetőn, így túlélte, barátnője viszont tovább zuhant és szörnyethalt. Barátaik szerint már-már érthetetlen, hogy két ilyen apró termetű lány hogyan tudott kitörni egy ablakot. Ezt egyébként a hotel vezetése sem érti: közleményük szerint számukra is a rendőrségi vizsgálatból derül majd ki, hogyan történhetett az eset. Közleményük azzal zárul: „Ez a baleset tragikus, és lélekben együtt vagyunk, imádkozunk mind a sebesült nőért, mind az elhunyt családjáért.” – írja az velvet.hu, az Index.hu bulvármagazinja, Születésnapi buliján halt szörnyet az atlantai modell című cikkében.
 

Kiért érdemes imádkozni?

A hotel nyilatkozata az imáról érdekes módon jobban megmozgatta az internetezők fantáziáját, mint a tragikus esemény sokkoló részletei. Bár a kommentek stílusa sokszor frivol és cinikus, jól látható, mennyire érdekli a nem hívő, hazai átlaginternetezőket is az Istennel való kapcsolat.

2011.05.31 22:34:11CSÉ
"...imádkozunk mind a sebesült nőért, mind az elhunyt családjáért."
És a halott lány lelki üdvéért imádkozni az smafu?

2011.05.31 22:42:06gash
Nem smafu, inkább értelmetlen.

2011.05.31 22:49:42CSÉ
Értelmetlen??? Aki ateista, az nem imádkozik, tehát számára értelmetlen bárkiért is imádkozni.
Aki hisz Istenben (akihez imádkozni szoktak az emberek), az általában hisz a lélekben is meg a túlvilági életben.

2011.05.31 23:00:14mandarinos csoki
szerintem is értelmetlen, bár nem vagyok ateista. bibliai értelemben, csak akkor kerülhetsz a
mennyországba, ha előtte megbántad a bűneidet, így azon már nem sokat segít, ha valaki imádkozik. amúgy meg "az ítélet" után minek imádkozni a halott lelki üdvéért?? bár tudom, hogy a katolikusoknál ez a divat.

Ha már hiszel, érdemes tudni miben

2011.05.31 23:03:48negyedfontos sajtos
aki jó ember volt, az felkerül aki nem az nem. de semmi sem biztos.

2011.05.31 23:16:04nopicnic
eddig szólt a BÉRLETE ámen

2011.06.01 07:15:56korg
A halott lány lelki üdvéért imádkozni nem smafu. Bár -így utólag- jobb lett vona inkább azért imádkozni még élő korában, hogy agya legalább egy éti csiga fejlettségét elérje... Celebek... Piha...!

2011.06.01 09:04:21TGabi
CSÉ
A helyzet, hogy Gash-nek igaza van-a halál után már eldőltek a dolgok, ki és hova került, akkor már felesleges is imádkozni. Nem az én tisztem eldönteni, ki, hová került-mindenesetre R.I.P.

2011.05.31 22:42:06gash
Értelmetlen???
"Aki ateista, az nem imádkozik, tehát számára értelmetlen bárkiért is imádkozni.
Aki hisz Istenben (akihez imádkozni szoktak az emberek), az általában hisz a lélekben is meg a túlvilági életben.Kicsit gondolkozzál már! Néha nem árt." Te olvass Bibliát, mielőtt ilyen markánsan véleményt fogalmazol. Ha már hiszel, akkor úgy érdemes, hogy tudod is, miben. Ugyanis, a Biblia szerint aki hisz, csak az üdvözül. Ergo a halálod pillanatában minden eldőlt már. Ha hittél, és úgy is éltél, akkor jön a hepiend. Ha nem akkor sorry. Hulláért imádkozni időpocséklás.Ez a játékszabály, vitatkozni nem érdemes.

Szent Péter 100 Miatyánk-ért beenged?

2011.06.01 12:33:40vernarancs
2011.06.01 11:02:37Do'Urden
Nemtom. En azt gondoltam, hogy az a bizonyos dontes az illeto cselekedetei es az eletben tanusitott viselkedese alapjan tortenik es permanens. Vagy ez a szt. Peter nehany szaz miatyankkal meggyozheto? Ami azert eleg furcsa, mert abban azert igen keves erveles van. Lehet, hogy ezt a vilagi birosagokon is be kene vezetni. Nem kell ugyved, csak jo sok miatyank (ferfi biro eseten, noi bironal meg udvozlegy Maria).

2011.06.01 09:28:42Mu Deng
Hívő vagyok, de megjegyzem, hogy Stephen Hawking szerint senki nem kerül sehova, hanem simán kikapcsol, mint egy számítógép, és annyi. Szomorú dolog ez, és én is remélem, hogy nem így van, de elég logikusnak tűnik sajnos. És aki először le meri írni, hogy "legyen neki könnyű a föld", azt esküszöm, megkeresem, és befalazom.

2011.06.01 10:44:55vernarancs
Csak egy technikai kerdes: mennyi ideje van a halal beallta utan egy atlag kereszteny hivonek az elhunyt udveert imadkozni? Mielott eldol, hogy pokolra jut-e a delikvens avagy sem. Mert itt ez volt a sarkalatos kerdes. Hogy utolag mar minek imadkozni erte, ha mar megkapta beosztasat. Prsze ha eleg nagy sor all szt. Peter elott akkor sok ido van rimankodni.

-mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.