Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2010-11-11 10:29:00

Jótékonysági közlemény

Puskás Ferenc emlékkoncert az Alzheimer-kór áldozataiért

A Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága 2010. november 17-én (szerda) 15.30 órai kezdettel a Székesfehérvári Püspöki Székesegyházban jótékonysági koncertet szervez Puskás Ferenc halálának 4. évfordulóján.

Az emlékkoncertet az Alzheimer Világnap záróeseményeként a betegség magyar áldozatai javára rendezik. 

A szentmise és az emlékkoncert a futball géniusz Puskás Ferencért szól halálának 4. évfordulóján, aki a világ legismertebb magyarja, akinek nimbusza fél évszázad óta egyformán fényesen csillog, aki számos magyar és külföldi magas állami kitüntetése mellett megkapta a NOB Olimpiai Érdemrendjét, akit a XX. század legnagyobb férfi sportolójának választottak meg, akit a magyar sport tiszteletbeli nagykövetének neveztek ki, akinek nagysága előtt tisztelegve a FIFA Puskás-díjat alapított, akiről Madridban utcát neveztek el, és aki a világ egyik legismertebb Alzheimer-áldozata.

A koncert megrendezésével széles körben szeretnénk felhívni a társadalom figyelmét az Alzheimer-kórra, mivel e gyógyíthatatlan betegség a társadalmi körülményektől, szociális és kulturális háttértől függetlenül mindenkit érinthetnek, így egyre többünk családtagjait és barátait is.

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Jótékonysági koncert 2006-ban a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága kezdeményezésére jött létre. Először a budapesti Mátyás Templom, azután kétszer a Szent István Bazilika, tavaly pedig a szegedi Dóm volt a házigazda. Jövőre, az ötödik évfordulón Madridban lesz az emlékkoncert.

Az idei koncert kezdeményezője és támogatója Dr. Benkó Sándor Kossuth-díjas előadóművész, a Benkó Dixieland vezetője, aki egyben a hazai Alzheimer-ügy kiemelt támogatója is.

Az koncert védnökei Schmittné Makray Katalin, a Köztársasági elnök felesége, Dr. Mádl Ferenc volt Köztársasági Elnök, Dr. Hámori József agykutató, volt MTA Alelnök, Dr. Spányi Antal Székesfehérvári Megyéspüspök, Dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi Megyéspüspök, Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés Elnöke, Dr. Benkó Sándor Kossuth-díjas előadóművész, Enrique Pastor de Gana, Spanyol Nagykövet, Javier Pérez Bazo, a Budapesti Cervantes Intézet Igazgatója.

Díszvendégek: Puskás Ferencné, Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, Szepesi György.

A szentmisét Dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi Megyéspüspök celebrálja.

A közreműködő művészek ezen az estén azért vállalták a fellépést, hogy tisztelegjenek Puskás Ferenc méltó emléke előtt; segítsenek felhívni a társadalom figyelmét a betegségre; elősegítsék az Alzheimer-kór körüli stigmák, tabuk és tévhitek megszűnését.

A koncert világhírű és neves művészek összefogásával jött létre. Az esten fellépnek a Benkó Dixieland Band és vendégei: Berki Tamás énekművész, Lázár István trombitaművész, Varga Tibor klarinét-szakszofonművész, továbbá Berkes Gabriella musical színművész, Berkes Olivér előadóművész, Dávid Viktória énekművész, Sinkovits-Vitay András színművész, Tóka Szabolcs orgonaművész, valamint a Fejér Megyei Szent György Kórház Kórusa és a Székesfehérvári Ökumenikus Énekkar Tóka Szabolcs és Dóczi István karnagyok vezetésével.

Az esemény műsorvezetői Berkes Gabriella színművész és Nagy Imre szerkesztő – Mindennapi.hu

A műsorban a  Benkó Karácsonyi Mise részletei hangzanak fel.

A koncert szervezője Himmer Éva, Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága elnöke.

A koncert kiemelt médiatámogatói a Magyar Katolikus Rádió, a Fehérvár Médiacentrum Kft., a FourFourTwo magazin és a Mindennapi.hu közéleti portál.

A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága a helyszínen és a 62100229 15600132 - Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet számlaszámon várja köszönettel az adományokat. Az adományokat a Társaság és a Rotaract a 2010. évi országos felvilágosító kampány megszervezésére fordítja.

 Megemlékezés és ima a 75 évvel ezelőtt elhunyt jezsuita novícius, Kaszap István síremlékénél.

A szentmise előtt, 14.30 órától a székesfehérvári Prohászka emléktemplomban (vasútvidéki plébánia) Puskás Ferencné rokonaival, valamint a Kaszap család képviselőivel, az Alzheimer Társaság és a Puskás Akadémia vezetőivel együtt imádkozik Kaszap István boldoggá avatásáért Tóth Tamás plébános vezetésével Kaszap István sírjánál.

További Információ:Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága
Himmer Éva, elnök
Mobil: 06-30-281-9139
E-mail: ehimmer@t-online.hu
Web: www.alzheimerweb.hu

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.