Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-12-12 08:30:00

Iszlám vezető: A fiatalok megrontója a kereszténység

Nincsenek biztonságban az iráni keresztények

A keresztény egyház veszélyt jelent országunk fiataljaira nézve – jelentette ki az iráni hírszerzési miniszter, Heydar Moslehi Qom városában, a síita zarándokhelyen iszlám teológiahallgatóknak és oktatóknak tartott beszédében.

Ahogy az egyetlen iráni keresztény hírügynökség, a „Mohabat News” a honlapján beszámolt, Heydar Moslehi azt mondta, hogy a titkosszolgálat már megtette első lépéseit a mozgalom ellen.


A Nyugatot okolja

A miniszter felszólította a diákokat, hogy aktívan vegyenek részt, és hogy az „igaz utat” kövessék. Emellett elítélte a keresztény evangelizációs erőfeszítéseket. Szerinte a műholdas adások, az internetes oldalak és a missziós szervezetek mind kárt okoznak Iránnak. Az evangelizációs tevékenység állítólagos oka Moslehi szerint a Nyugat egyre növekvő aggodalma a síita muzulmánok számának emelkedése miatt Európában és Amerikában.

A „Mohabat News” meglátása szerint a karácsonyi időszakban várhatóan megnövekszik a titkosszolgálat keresztények elleni túlkapásainak száma. A hírügynökség szerint egy évvel ezelőtt a karácsonyi ünnepek alatt számos keresztény család házába törtek be és sokakat le is tartóztattak. A hatályos iráni vallási törvény, a „Scharia”, az áttérteket halálbüntetéssel fenyegeti.

 

K. M. (forrás: jesus.de)

A nyitókép innen.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.