Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-07-28 11:45:00

Július 28: a testvéri szolidaritás éjszakája a Dankó utcában

Ma közösségi virrasztás a lelkiismereti és vallásszabadságért

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egész éjszakás tiltakozást szervez az új egyháztörvény miatt és együtt érez azokkal, akiket az általuk diszkriminatívnak tartott jogszabály személyükben megbánt vagy közösségi létükben korlátoz.

Az eseményt szervező egyház a XX. század 70-es éveiben a metodista egyházból, a vallásellenes világi hatalom segítségével kiüldözött lelkészek és gyülekezetek közösségéből alakult. A MET éppen ebben az évben ünnepli elismerésének 30. évfordulóját, az elmúlt évtizedek alatt a gyülekezeteiben folyó egyházi élete mellett hajléktalan-ellátó, idősgondozó, gyermekvédelmi, szociális, egészségügyi és oktatási, felsőoktatási intézményhálózatot is létrehozott, amelyekben ellátottainak száma mintegy 6000. A MET mindent megtesz azért, hogy lelki életét gyülekezeteiben, szociális, egészségügyi és oktatási szolgálatait pedig intézményeiben zökkenőmentesen és legálisan folytathassa, ugyanakkor kész minden hátrányosan érintett más egyház számára tőle telhető módon segítséget és bátorítást nyújtani – áll Iványi Gábor, a Wesley János Lelkészképző Főiskola rektorának felhívásában.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, egyházközpontja udvarára, a

Budapest, VIII. ker., Dankó u. 11. szám alatt
2011. július 28-án (csütörtökön) 17.00 órától

közös virrasztást szervez azok számára, akiket megrémített vagy felháborított az új törvény.

– Rendezvényünkön szívesen fogadunk magánszemélyeket és olyanokat is, akik egyházukat képviselik, s lehetőséget biztosítunk számukra, hogy gondolataikat kifejtsék, arcukat megmutassák. Az éjszaka jelmondatát Ézsaiás próféta könyvéből vettük: „De nem lesz mindig sötét ott, ahol most szorongatás van.” – áll Iványi Gábor (Egy)házmester levelében. A titulust a felhivás azzal magyarázza, hogy akiknek a közösségét a Parlament kétharmada nem legalizálja, azok nem használhatják az egyház nevet, tehát a tisztségviselőik sem használhatják a „lelkész” megjelölést.

Az összejövetel péntek reggel 5 óráig tart.

-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.