Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-11-25 07:30:00

Izrae al YouTube-on toborozza a zarándokokat

Keresztények, irány a zsidó állam!

Az Izraeli Turisztikai Minisztérium nemrégiben egy YouTube csatornát és weboldalt hozott létre. Célja a keresztények érdeklődésének felébresztése a zsidó állam iránt és a szentföldi utazások népszerűsítése.

Már a bevezető időszakban is több ezer klikkelést regisztráltak, jelentette az IMRA információs szolgálat. A nézők rövid, Izraelről készült videókat és fotókat tekinthetnek meg különböző nyelveken – angol, német, spanyol, portugál, orosz és japán.


Jézus tanításai a helyszínen megelevenednek


Rövid tudósításokban lelkészek, vallási vezetők és turisták beszélnek arról, hogy milyen vallási tapasztalatokat szereztek a Szentföldön való tartózkodásuk alatt. Weboldalukon közzétett turistabeszámolók szerint a történelem és Jézus tanításai a helyszínen sokkal inkább megelevenednek. Számtalan ember osztja meg élményeit arról is, hogy a zarándoklat teljességében megváltoztatta életét. Emellett információk és hasznos linkek segítségével vallási városokból, rendezvényekből és programokból böngészhetnek a látogatók.

A turisztikai minisztérium 60 millió sékelt (12 millió euró) szánt a csatorna létrehozására és működtetésére. A jövő évben pedig újra hasonló összeget fordít a kormány arra, hogy még erősebben célozza meg a keresztény piacot. „Örülünk, hogy a reklám és a marketing segítségével eddigi tapasztalatainkat és minden eszközt felhasználv Izrael turisztikai lehetőségeit maximálisan kihasználjuk”, nyilatkozta Stas Misezhnikov, Izrael turisztikai minisztere. Minisztériumunk fő célcsoportját a keresztény turizmus képezi. Az új weboldal hozzájárul ahhoz, hogy a szentföldi zarándoklat híreit és különleges spirituális értelmét az érdeklődőkhöz eljuttassa.

Izrael, a Biblia földje mindig is vonzó volt a turisták számára, az idegenforgalom az ország egyik legnagyobb bevételi forrása. Mintegy 10 éve a zsidó állam különösen intenzíven fáradozik a keresztény látogatók megnyeréséért. Tavaly a 3,5 millió turista 40 százaléka keresztény zarándoklatot tett.

 

-bcs-/jesus.ch

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.