Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-09-02 14:30:00

Az ima erejében hisznek a Fülöp-szigeteki emberek

Egymillió rózsafüzér a nemzeti ima-ralin

A Fülöp-szigeteki Családi Rózsafüzér Egyesület egy kampányt hirdet, melynek keretében egy millió filippínó egy millió rózsafüzérrel mond imát 200 napon keresztül a világ összes nemzetéért.

Az egyesület célja az rózsafüzér imádságokkal a nemzetek békéje, és arra kérik az imádkozókat, hogy naponta mondjanak el egy rózsfüzért a világ egy országáért. A nemzeti ima-ralin október 7-én indul és jövő év május 31-én fejeződik be.


Ima nélkül nincs béke

Nereo Odchimar püspök, a filippínói Katolikus Püspöki Konferenciának elnöke dicsérte a kampányt mondván: egymillió filippínói közös imája elhozza a Jóisten és a Szűzanya békéjét és szeretetét.

Socrates Villegas érsek, aki szintén támogatja a Családi Rózsafüzér Egyesület mozgalmát, arra buzdítja a híveket, hogy az iskolák is vegyenek részt egy hasonló mozgalomban. Ez a mozgalom katolikus iskolák, kollégiumok és egytemek 1 millió hallgatóját gyűjti majd egybe, hogy 100 rózsafüzért imádkozzanak 2011. november 11-én délelőtt 11 órakor.

Az érsek szerint ez a kampány megmutatja a fiataloknak, hogy az ima ereje segíthet a világ jobbá tételében, ugyanis azok az emberek, akik imát mondanak másokért, sorsokat változtathatnak meg. Hozzátette: imák nélkül nincs világbéke.

 

 – mi (forrás: zenit.org)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.