Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-10-25 14:00:00

Az imára és a békére szavazott a civil zsűri

Díjnyertes lett a pannonhalmi zarándokház

A pannonhalmi Szent Csend zarándokház és erdei kápolna nyerte a média építészeti díját a megépített házak közötti versenyben.

A pannonhalmi díjnyertes zarándokházat a Czigány Tamás-Papp Róbert-Cseh András építészcsapat tervezte. A győztes terv Koncz Zoltán munkája, egy „kortárs civil kolostorként” elképzelt drogrehabilitációs központ lett. A közönség a pécsi Kodály Központot jutalmazta. A média építészeti díjait hétfőn késő este adták át Budapesten, a Trafóban. 

Az epiteszforum.hu portál által 2005-ben alapított elismerésre az idén 78 épületet és 59 tervet neveztek. A közönség a megépített házak közül a kiváló akusztikával rendelkező új pécsi hangversenytermet, a Kodály Központot tartotta a legjobbnak (tervezői: Fialovszky Tamás, Hőnich Richárd, Keller Ferenc és Sólyom Benedek), míg a tervek kategóriájában Stein Júlia és Tátrai Ádám közös diplomamunkája, egy borzavári faluépítés nyerte el leginkább az internetes szavazók tetszését.

A médiazsűriben F. Almási Éva (Artportal.hu), Csontos János (Duna TV), Sümegi Noémi (Heti Válasz), Jakus Ibolya (HVG), Szentesi Zöldi László (Magyar Hírlap), Szalai Anna (Népszabadság), Ránki Júlia (Rádió Q), Devich Márton (MTI), valamint Tüske Ferenc és Rózsa Péter foglalt helyet.
A Trafóban bemutatott prezentációk után a zsűri a pontozás során a legjobb tervnek Koncz Zoltán munkáját ítélte, mely egy „kortárs civil kolostorként” megálmodott drogrehabilitációs központ lenne Jándon. Az épületegyüttes tervei a Leo Amici Alapítvány felkérésére születtek.

A megépült házak közül magasan a pannonhalmi zarándokház és erdei kápolna kapta a legtöbb pontot. Az imádságra tökéletesen alkalmas, nyugalmat, szeretetet, békét sugárzó fa épületegyüttest Czigány Tamás, Papp Róbert és Cseh András álmodta meg. A második helyre a Kodály Központ került, a harmadikon pedig a budapesti, Március 15. téri felújított és átépített piarista központ végzett (építészek: Golda János, Kovács Zoltán és Mészáros Erzsébet).

 

mti

Nyitókép innen.

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.