Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2012-01-10 20:00:00

Olaszországban a helyi értékek védelmét kiemelten fontosnak tartják

A válság modellje: katolikus élelmiszerpiac

Olcsó és kizárólag hazai terméket kínál a Simply Med, az első olasz katolikus élelmiszerportál, mely etikus kereskedelemmel igyekszik segíteni a válság sújtotta családokon, plébániákon, és az olasz termelőkön.

Egyszerűen mediterrán – ezt a nevet kapta a katolikus fiatalok és vállalkozók alapította online élelmiszerbolt, melyben a kenyértől a paradicsomkonzervig minden áru hagyományos olasz termék. Az UNESCO által világörökségnek nyilvánított mediterrán diéta élelmiszereit árulják úgy, hogy ne csak minőségben, árukban is versenyképesek legyenek.


Vallás és gazdaság

„A gazdasági válságban egyre több olasz család kényszerül arra, hogy az élelmiszerrel takarékoskodjon az egészséges táplálkozás kárára, ezen kívánunk segíteni” – nyilatkozta az ilvaticanese.it katolikus hírportálnak Silvia Lanzafame közgazdászhallgató, a Simply Med kereskedelmi ügyvezetője. A dispensasimplymed.it oldalon kínált élelmiszerek és élelmiszercsomagok közösségi, családi, diák és egyedi adagban is megrendelhetők. Külön gondoltak a szintén anyagi nehézségekkel küzdő plébániákra, melyeknek a portálon található kedvezményekkel nem kell lemondaniuk a szegénykonyhákról. Az Olaszországban legelső etikus internetes élelmiszerpiachoz többek között a Coldiretti termelői szövetség és az olasz olajtermelők csatlakoztak.

A vallási értékeken alapuló, etikus gazdálkodásra nem ez az egyetlen példa Olaszországban. A több mint fél évszázada alapított Focolare Mozgalom önfenntartó gazdálkodási modelleket dolgozott ki a vallási közösségek értékeivel összekötve – egész települések részére. Több ilyen település is működik – a legismertebb: a Mariapoli.

 

-mi-/mti
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.