Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Egyház
2011-04-07 07:55:00

Hat napos konferencia a sátánizmusról

A sátán már a Vatikánt fenyegeti

Egy katolikus konferencia szerint a sátánizmus az interneten újra fenyegeti az ifjúságot, ráadásul a Sátán háborút indított a katolikus egyház ellen. Hat napon át hatvan pap tárgyalt erről.

A múlt héten hat napos konferenciát tartottak a sátánizmusról a Regina Apostolorum vatikáni egyetemen, ahol mintegy 60 katolikus pap próbálta orvosok, pszichológusok, pszichiáterek, pedagógusok és ifjúságkutatók segítségével megválaszolni a kérdést: Milyen fenyegetést jelentenek ma az okkult kultuszok a fiatalságra? A konferencia résztvevői komor következtetésekre jutottak. Leszögezték, hogy az elmúlt években a sátánizmus kérdését a média és a közvélemény egyaránt a szőnyeg alá söpörte, és az okkultizmus befolyását a valósnál kisebb veszélyként tűntette fel. „Pedig az Internet útján a mai fiatalokat könnyen elérheti a sátánizmus. Már néhány perc is elegendő ahhoz, hogy az ember kapcsolatba lépjen sátánistákkal, vagy felkutasson korábban elérhetetlen okkult iratokat.” – mondta Carlo Climati, a téma szakértője. A veszélyek hangsúlyozása mellett a konferencia résztvevői ezért javaslatokat is megfogalmaztak a szülők és a lelkipásztorok számára, akiknek gyakran „érzelmileg törékeny” korban lévő kamaszokkal kell foglalkozniuk.

A konferencia pedagógiai jellegébe azonban némi fenyegető miszticizmus is vegyült, amikor a Vatikán vezető exorcistája (ördögűzője) szenzációs bejelentéssel állt elő. Gabriele Amorth atya azt állította, hogy tavaly már a Vatikánvárosban is érzékelték a Sátán jelenlétét. Amorth atya a résztvevők okulására meg is jelölte a sátáni megszállottság ismertetőjegyeit: a megszállott ember üvegszilánkokat és vasdarabokat hány, közben nyáladzik és sikoltozik, és mindezek mellett még istengyalázó dolgokat is ordibál. Amorth atya szerint a megszállottság gyakran odáig fajul, hogy a magán kívül lévő áldozatot le kell fogni és meg kell kötözni. A hivatásos ördögűző azt is kijelentette, hogy a Németországban, az Egyesült Államokban és Írországban kirobbant egyházi szexbotrány-sorozat egyértelműen annak a jele, hogy a Sátán háborút visel a katolikus egyház ellen.

A vatikáni ördögűző figyelmeztetésével egyetértett egykori kollégája, a jelenleg a Szentek Ügyeinek Kongregációját képviselő Gabriele Nanni is, aki szerint manapság egyenesen „a sátánista kultuszok újjáéledésének lehetünk tanúi”. Nanni atya az ördögűzés gyakorlati oldaláról is beszélt a jelenlevőknek: a Sátánt elvileg bármely pap kiűzheti imádságaival, de a Vatikán egy három évvel ezelőtti ajánlásában inkább hivatásos ördögűzők alkalmazását javasolja a lelkipásztoroknak arra az esetre, ha gyülekezetükben megszállottat találnak. Amorth atya apokaliptikus kijelentéseit némileg enyhítendő, Nanni atya azt is leszögezte, hogy a Sátán által megszállt emberek egyelőre „viszonylag kevesen vannak”, bár az okkult rituálék hozzáférhetősége miatt számuk a közeljövőben könnyen növekedésnek indulhat.

 

E. V. 
forrás:
The Telegraph

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.