Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Süveges Gergő blogbejegyzése
2010-12-14 02:09:00

Süveges Gergő 5. bejegyzése: gyermek az autóban

A gyerekeket jobban szereti Isten?

Vajon kevésbé értékes egy felnőtt élete, mint egy gyereké? Mert ha igen, akkor efféle matricákat is kellene az autók hátuljára ragasztani: „Don’t care, only adults!” „Mindent bele, csak felnőttek ülnek bent.” „Bátorság! Felnőttek vagyunk!” Sőt: tulajdonképpen minden autóra, amelyen nincs gyerekre figyelmeztető matrica, odaképzelhető a felirat: „Fütyülj rá! Csak felnőttek!”

Sokszor megakad a szemem az autók hátulján virító matricákon: „Baby on board!” „Gyermek az autóban!” Vagyis: légy még óvatosabb, ki itt száguldozol mögöttem, mert gyermeket veszélyeztetsz.
Sokszor megütötte a fülem egy-egy tragikus hír kapcsán: „A robbantásban harmincan vesztették életüket, köztük öt gyermek is.” Vagyis: nem elég, hogy sokan meghaltak, a dolog még rettenetesebb, hiszen gyermekek is vannak közöttük.  

 A kérdés magától értetődik: talán többet ér egy gyerek élete, mint egy felnőtté? Vagy megfordítva: vajon kevésbé értékes egy felnőtt élete, mint egy gyereké? Mert ha igen, akkor efféle matricákat is kellene az autók hátuljára ragasztani: „Don’t care, only adults!” „Mindent bele, csak felnőttek ülnek bent.” „Bátorság! Felnőttek vagyunk!” Sőt: tulajdonképpen minden autóra, amelyen nincs gyerekre figyelmeztető matrica, odaképzelhető a felirat: „Fütyülj rá! Csak felnőttek!”

Ebben a világban persze a hírek is másképpen szólnak: „Hál’ istennek csupa felnőtt halt meg a terrortámadásban.”

Értem én, hogy csábító a lehetőség: kihasználni a gyermekek felé áradó szeretetet. Értem és érzem, hogy megrázó, ha gyermekek szenvedéséről, haláláról hallunk.

De ugye senki nem gondolja azt, hogy a gyerekeket jobban szereti az Isten, mint a felnőtteket?
Ugye senki nem gondolja, hogy az az Isten, aki minden embert különösen szeret, értéktelenebbnek gondolja a felnőtt, mint a gyermeki életeket? Nem azt mondom, hogy ne vigyázzunk a gyerekekre. Persze, hogy vigyázzunk rájuk. De mi lenne, ha megpróbálnánk vigyázni egymásra is?

Isten ugyanis mindnyájunkat személyre szabottan nagyon szeret. S kik vagyunk mi, hogy felülbíráljuk Őt?

Süveges Gergő
gergo.suveges@mtv.hu
www.suvegesgergo.hu

Süveges Gergő összes blogbejegyzése


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.