Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
2010-10-11 18:34:10

Alapítványi képviselő: író, újságíró

Balavány György

1968-ban született Budapesten.

Alapítója volt a kilencvenes években egyetemi berkekből, illetve Lengyel Péter írói szemináriumáról kirobbant Törökfürdő kulturális magazinnak és antiposztmodern mozgalomnak. (E körből indult Térey János, Ficsku Pál, Peer Krisztián, Péterfy Gergely és még sokan mások.)
 
Domokos Mátyás felfedezettjeként publikált a kilencvenes évek végéig esszéket, kisregényeket, verseket és könyvrecenziókat irodalmi folyóiratokban és antológiákban (Holmi, Magyar Napló, Mozgó Világ, Törökfürdő, Táncrend).
 
Kamaszkora óta muzsikál, két évig bassszusgitáron játszott az Ági és Fiúk zenekarban, később megalakította a kérészéletű, ám nagy sikerű Kafé Bardo együttest.
Huszonkilenc éves korában nagyon úgy tűnt, hogy meg fog halni. Ekkor megtért, leszokott a kábítószerről és elment újságírónak.
 
Dolgozott a TV2-nél, a Pest Megyei Hírlapnál, néhány percig a 168 óránál is.  Élete legszebb éveit a Magyar Nemzet főmunkatársaként töltötte. Ha úgy adódik, dokumentumfilm- és játékfilm-forgatókönyvet ír (a Hajnal Gergely rendezte Visszaszámlálás című filmje kategóriájában legnézettebb volt a 39. Filmszemlén).
 
Szenvedélyesen foglalkozik igehirdetéssel, teológia- és filozófiatörténettel. Kivezetés a filozófiából című esszékötete megjelenés előtt áll, emellett a kinyilatkoztatás paradoxonjaival foglalkozó hermeneutikai művén dolgozik – remélhetőleg egy évtizeden belül ezzel is elkészül.
 
2004. Minőségi Újságírásért Díj, 2006. Minőségi Újságírásért Díj, 2008. Magyar Nemzet Díj, 2010. Szellemi Honvédelem Díj, írott sajtó kategória. 

Négy fia van, egy felesége.


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.